Načítám Akce

« All Akce

  • akce již proběhla.

Degustace vína – věda i umění

10.Únor 8:30 - 17:00

355Kč

Probíhá od: 10. 2. 2017
Probíhá do: 10. 2. 2017
Město: Valtice
Místo: Národní vinařské centrum, Zámek 1
Typ akce: Kurzy a přednášky

Kurz je určen pro absolventy kurzu Úvod do degustace vína a dále rozvíjí jejich znalosti o organoleptických parametrech vín, podmínkách a způsobech hodnocení. Praktická degustace je zaměřena na procvičení senzorických schopností účastníků, hodnocení kvality a charakteristických vlastností vín.

Kurz je realizován s podporou Vinařského fondu.

Harmonogram
08:30–13:30 kurz vedený lektorem
13:30–15:00 individuální přestávka na oběd
15:00–17:00 individuální návštěva Salonu vín ČR (vstupné v ceně kurzu)

Program:
Dopolední program (8:30–13:30)

Část teoretická
• Vzhledové, aromatické a chuťové charakteristiky vín – varianty a rovnováhy
• Podmínky a způsoby senzorického hodnocení
• Odrůda a vinařské umění – senzorická pestrost moravských a českých vín

 Část praktická
• Opakovací test schopnosti rozlišovat vybrané chutě a vůně
• Cvičení dlouhodobé senzorické paměti vín
• Zkouška rozlišovací schopnosti mezi víny
• Test krátkodobé paměti vín
• Stanovení aroma profilu a profilu mohutnosti vybraných typů vín
• Identifikace vady či choroby ve víně
• Praktická aplikace mezinárodního 100bodového hodnocení OIV

 Odpolední program (15:00-17:00)

Návštěva degustační expozice Salonu vín ČR
• individuální studium v Salonu vín – degustace v rozsahu programu A1 – Volná degustace (355 Kč – v ceně kurzu) s prodlouženou dobou degustace na 2 hod.
• možnost ochutnání aktuální kolekce Salonu vín (mimo vín šumivých a speciálních výběrů)
• vstup pouze v den konání kurzu na základě předložení certifikátu o jeho absolvování
(Pozn.: V Salonu vín je od každého vína otevřena jedna láhev. O každém z vín jsou k dispozici podrobné informace jak na prezentačním boxu každého vína, tak v katalogu. Během degustace je návštěvníkům k dispozici sommelier, který podává na požádání informace o víně a jednotlivých vinařstvích.) Toto školení může být vhodným předstupněm pro další profesionální kurzy, např. Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2, které pořádá Národní vinařské centrum. Více informací a přihláška na uvedené webové adrese.

 

Podrobnosti

Datum:
10.Únor
Čas:
8:30 - 17:00
Cena:
355Kč

Pořadatel

Šárka Nádvorníková, Lenka Ryšková
Telefon:
519 352 072
Email:
seminare@vinarskecentrum.cz
Webová stránka:
www.vinarskecentrum.cz/kurzy-a-seminare/?detail_kurzu=276

Místo konání

Národní vinařské centrum, Zámek 1
Zámek 1
Valtice, Jihomoravský 691 42 Česká republika
+ Google Mapa