Načítám Akce

« All Akce

  • akce již proběhla.

IV. Přehlídka vín a sýrů

2.4.2016 11:00 - 23:00

300Kč

IV. Přehlídka vín a sýrů HruškyOchutnávka sýrů z malých českých mlékáren a přehlídka vín z Podluží a dalších Moravských podoblastí.

Hraje cimbálová muzika. Občerstvení zajištěno.

Jednotné vstupné ve výši 300Kč zahrnuje skleničku, katalog, ochutnávku vystavených vín a poukaz na sýry.

Přehlídka začne 2. 4. 2016 v 10.00 hodin a končí ve 22.00 hodin.

Od 14.00 hodin hraje Hrušecká cimbálová muzika.

Po 19.00 hodině je možné zakoupit plné láhve za cenu 100 Kč za láhev.

PŘEHLED SÝRŮ

Zlatá Praha je originálním sýrem polenské mlékárny, který vychází ze severských typů sýrů, např. HAVARTI. Je to přírodní polotvrdý sýr, vyráběný z pasterovaného kravského mléka.

Polenská stuha – přírodní, uzená nebo s kořením je pařený sýr, který se tvaruje do spirály.

Balkánský sýr patří mezi měkké bílé sýry v solném nálevu. Je vyráběn z pasterovaného kravského mléka s nalévanou vrstvenou skladbou hmoty, s křehkou konzistencí.

Koliba patří mezi pařené sýry přírodní uzené. Sýr je vyroben z kravského mléka, udí se klasicky kouřem z bukové drtě.

Jadel patří mezi přírodní pařené sýry vyráběné z kravského mléka.

Haťovský plísňový sýr – tento sýr je ve tvaru nízkého válce měkkého sýra s porostem ušlechtilé bílé plísně.

Popelák – sýr hermelínového typu zrající pod popelem. U tohoto sýra vyrobeného z plného kravského mléka je houbová chuť po bílé ušlechtilé plísni.

Haťovský dvouplísňový sýr – je dvouplísňový z plného kravského mléka.

Čerstvý sýr – je zpracováván z ovčího nebo kravského mléka.

 

Podrobnosti

Datum:
2.4.2016
Čas:
11:00 - 23:00
Cena:
300Kč
Webová stránka:
http://www.hrusky.net/za-vinem-do-hrusek/prehlidka-vin-a-syru/

Pořadatel

Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Hrušky
Telefon:
607 730 109
Email:
czshrusky@seznam.cz
Webová stránka:
www.hrusky.net

Místo konání

Multifunkční hala základní školy Hrušky (okr. Břeclav)
Hlavní 94
Hrušky, 691 56 Česká republika
+ Google Mapa